20-tasis „Kino pavasaris“ sinefilus lepina ne tik geriausiais pasaulio filmais, bet ir gurmaniškomis vakarienėmis. „Cinema Gourmet“ – tai išskirtinės vakarienės, kurių metu rodomi „Kino pavasario“ kulinariniai filmai, o peržiūros metu pateikiami šefo sukurti haute cuisine patiekalai. „Cinema Gourmet“ kulinariniai vakarai jau įpusėjo, tad pristatome trumpą vykusių vakarienių apžvalgą ir tai, kas gurmanų laukia dviejuose paskutiniuose seansuose kovo 27 d. ir kovo 29 d.
„Cinema Gourmet“ renginio koncepcija neįprasta tuo, kad maistas derinamas ne tik su filmo tema, bet jis ir ragaujamas filmo peržiūros metu. Pirmojo filmo „Atrandant Gastoną“ (apie Peru pasididžiavimu, ikona ir geriausiu šalies ambasadoriumi laikomą šefą Gaston Acuria, „Finding Gaston“, rež. Julia Patricia Perez, 2014) žiūrovams šefas Gian Luca Demarco parinko tradicinius perujietiškus patiekalus, naudojo šiam regionui būdingus ingredientus. Antrojo „Cinema Gourmet“ vakaro dalyviai mėgavosi jautienos patiekalais bei netikėtu desertu ir leidosi su filmo „Steiko (r)evoliucija“ („Steak (R)evolution“, rež. F. Ribiere, 2014) herojais į beprotišką kelionę, ieškodami geriausio pasaulyje jautienos steiko.
„Po pirmos vakarienės buvome labai pamaloninti sulaukę itin palankių ir netikėtų žiūrovų reakcijų. Kai kurie žiūrovai net susigraudino apie vakarienę sakydami, kad tai – tobulų pojūčių visuma. Gurmaniškam vakarojimui specialiai sukurta jauki, kamerinė atmosfera: truputis kino teatro, namų, restorano jausmo. Pirmieji žiūrovai džiaugėsi, kad galėjo betarpiškai bendrauti su šefu, aptarti patiekalus ir ragauti tinkamai parinkto „Vyno klubo“ someljė vyno“, – įspūdžiais dalijosi festivalio vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.
Dar du gurmaniški kino seansai
Nekantraujantys išmėginti gurmanišką kino vakarienę, galės tai padaryti dar dvi dienas. Kovo 27 d., penktadienį, bus pristatytas dokumentinis filmas „Kritikai gurmanai“ („Foodies“, rež. T. Jackson, Ch. Landelius, H. Stockare, 2014) apie aukštosios virtuvės vertintojus, (tarp kurių ir lietuvė Aistė Misevičiūtė) besilankančius geriausiuose pasaulio restoranuose ir savo įspūdžius fiksuojančius asmeniniuose tinklaraščiuose.
O kovo 29 d., paskutinę „Cinema Gourmet“ dieną, bus parodytas filmas „Vakarienė kaip sapnas“ („The Dream“, rež. F. Aleu, 2014), apjungiantis kulinariją ir operą bei nukeliantis žiūrovą į nuostabią vizionierišką idėjų ir kūrybos visatą. Šefas Gian Luca likusiems dviem kino vakarams ruošia staigmenas ir pasižada gurmanams padaryti įspūdį, tačiau tai, ką gamins, kol kas kruopščiai saugo paslapty.
Liko vos keletas bilietų į likusius „Cinema Gourmet“ seansus, tad tikruosius gurmanus kviečiame suskubti įsigyti bilietus ir leistis į netikėtų pojūčių kelionę. „Cinema Gourmet“ vyksta „Kulinarijos studijoje“ (Teatro g. 7–7, Vilnius). Vakarienė vienam kino gurmanui – 69 eurai.