Ragaujant gurmaniškus Peru virtuvės patiekalus „Kino pavasaris“ jau trečią kartą pristatė „Kulinarinių filmų“ programą. Maisto ir kulinarijos entuziastai kartu su keturiomis dokumentinėmis juostomis kviečiami keliauti po platų kulinarijos pasaulį ir jo užkulisius.
„Džiaugiuosi, kad tikrasis pavasaris prasideda kartu su „Kulinarinių filmų“ pristatymu. Ši programa sujungia aistrą kinui, maisto gaminimui ir gyvenimui“, – renginio metu kalbėjo programos rėmėjo „Santa Maria“ atstovas Rimantas Norvilas.
Svečiams šefas Gian Luca Demarco paruošė perujietiškus patiekalus, kuriuos įkvėpė režisierės Julios Patricios Perez dokumentinis filmas „Atrandant Gastoną“ („Finding Gaston“). Jis vėliau ir buvo rodomas susirinkusiesiems. Tai istorija apie Peru pasididžiavimą – talentingą šefą Gastoną Acurio, kurio dėka pasaulis sužinojo apie Peru virtuvę ir tūkstančiai jaunų perujiečių susidomėjo kulinarijos menu.
„Tai mano favoritas šių metų kulinarinėje programoje, o Gastonas Acurio, vadinantis save virėju, o ne šefu, yra pats tikriausias profesionalas, iš kurio kiekvienas turėtume ko pasimokyti“, – mintimis apie filmą pasidalijo „Kulinarijos studijos“ šefas, Italijos kulinarijos instituto absolventas ir dėstytojas, stažavęsis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, Gian Luca Demarco.
Žurnalistas, keliautojas, kulinarinės knygos autorius Vytaras Radzevičius renginio svečiams papasakojo savo kelionės po Peru kulinarinius įspūdžius. Prisiminė ragautas jūros kiaulytes, kaip afrodiziakas veikiantį patiekalą iš žuvies, šiam regionui būdingą itin aštrų, jį ir kolegą Martyną Starkų pravirkdžiusį maistą bei gėrimą pisco, kurio išgėręs pasakotojas dvylika kartų dainavo „Strawberry Fields Forewer“.
„Kulinarinių filmų“ programoje be „Atrandant Gastono“ pamatysite dar tris kulinarines keliones. Juostos „Kritikai gurmanai“ („Foodies“) žiūrovai su įtakingiausiais maisto tinklaraštininkais, tarp kurių ir lietuvė Aistė Misevičiūtė, keliaus po geriausius pasaulio restoranus. Su filmo „Steiko (r)evoliucija“ („Steak (R)evolution“) kūrybine komanda bus ieškoma geriausio jautienos steiko. Nepamirštamų įspūdžių suteiks unikalų projektą, jungiantį kulinariją su kitais menais, užfiksavusi dokumentika „Vakarienė kaip sapnas“ („The Dream“).
Dar viena 20-ojo „Kino pavasario“ naujiena – CINEMA GOURMET. Tai išskirtinės vakarienės, kurių metu žiūrimas vienas iš prieš tai išvardytų filmų ir ragaujami jo temos įkvėpti šefo Gian Luca Demarco paruošti haute cuisine pateikalai. Jaukios „Kulinarijos studijos“ patalpos CINEMA GOURMET vakarienių metu virsta boutique stiliaus kino sale-restoranu, kuriame pasinerti į magišką vaizdų ir skonių pasaulį gali iki 20 žmonių. Į šias ypatingas vakarienes maisto ir kino gurmanai kviečiami nuo kovo 20 d., daugiau informacijos galima rasti čia: http://www.kulinarijosstudija.lt/cinema-gourmet/
Daugiau informacijos apie „Kino pavasario“ programos filmus rasite – čia.