fbpx
Kinomaistas.lt archyvas, Svarbiausios (Kinomaistas.lt)

Andrių Užkalnį sukurti savo burgerio receptą įkvėpė „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“

Vilniuje, o ir kituose Lietuvos didmiesčiuose vis sunkiau rasti kavinę ar restoraną, kuris nesiūlytų burgerio. Ant sočios burgerių bangos dabar čiuožia visi, kas tik netingi – vieniems sekasi geriau, kitiems prasčiau.

Maisto kritikas Andrius Užkalnis yra paragavęs ir aprašęs ne vieną mėsainį, o įkvėptas gardžių filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“  (angl. „Chef“) vaizdų netgi sukūrė savo burgerio receptą ir kviečia jo paragauti visus norinčius.

„Filme rodomi maisto vaizdai – tokie, kad žiūrovui kyla absoliučiai nenumaldomas noras eiti prie šaldytuvo arba paskambinti ir užsisakyti picą (tose šalyse, kur į namus atvežama pica yra skanus dalykas, taigi, ne Lietuvoje). Rodos, jauti šnervėse kepamos mėsos kvapą, o tai kuria suvartojamą ir malonų turinį net ir tuomet, kai nėra jokių kitų meninių privalumų. Kai tik veiksmas pradeda atsibosti, gerai parodytas, skaniai apšviestas gaminamas maistas nubraukia visą poreikį galvoti, ir meninis vertinimas užleidžia vietą seilėtekiui“, – apie pojūčius žiūrint filmą pasakoja A. Užkalnis.

Birželio pabaigoje Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ kadaise labai garsaus virtuvės šefo Karlo Kasperio (vaidina pats filmo režisierius Jonas Favreau) istoriją pradeda gardžiais gaminamo maisto vaizdais. Ir nors Karlas dirba populiariame restorane, tačiau toli gražu nėra tikrasis jo virtuvės šeimininkas. Senamadiškas restorano savininkas ponas Riva (Dustinas Hoffmanas) kur kas geriau už virtuvės šefą „žino“, ką patiekti restorane pavakarieniauti nusprendusiam įtakingam maisto kritikui (Oliveris Plattas). Karlas neturi kito pasirinkimo, kaip tik paklusti savo bosui ir gaminti klasikinius patiekalus iš restorano meniu. Tiesa, jie maisto kritiką pribloškia toli gražu ne iš gerosios pusės.

Kaip toliau susiklosto virtuvės šefo Karlo likimas, ką galvoja apie juostoje vaidinančią Sofią Vergarą, maisto pornografiją ir maisto kritiką bei sostinės burgerius, A. Užkalnis žada papasakoti birželio 26 dieną, ketvirtadienį, 19 valandą sostinės restorane „Drama burger“. Į filmo pristatymą atvykę vakaro svečiai turės unikalią galimybę paragauti pagal A. Užkalnio receptą paruošto burgerio.

„Incognito Films“ pranešimas

Komentarai