fbpx
Naujienos

„Kine po žvaigždėmis” apie žmogiškas aistras: banglentes ir kulinariją

Kadras iš filmo „Šangri La Griausmai”
Kadras iš filmo „Šangri La
Griausmai”

Šį penktadienį, liepos 17 d., ŠMC kiemelis, kuriame įsikūręs vasaros kino projektas „Kinas po žvaigždėmis” primins paplūdimį: čia bus galima pamatyti naujausias banglentes, su kuriomis visi norintys galės mokytis rugpjūčio 20 d. vyksiančioje stovykloje „Surf Camp”. Patyrę banglentininkai atsakys į rūpimus klausimus: kurią lentą pasirinkti pradedantiems, ką lemia banglentės ilgis ir kuo jos skiriasi viena nuo kitos.
Toks banglenčių paradas ne be priežasties susirinks „Kine po žvaigždėmis” – 22 val. 30 min. didžiajame lauko ekrane bus parodytas filmas „Šangri La Griausmai” (Strange Rumblings in Shangri La), pasakojantis apię kelionę po pasaulį, beieškant nuotykių ir tobulų bangų. Nuo šaltų Islandijos krantų iki tropinio Mozambiko grožio, nuo Prancūzijos smėlio seklumų iki egzotiškų salų prie Brazilijos ar Indonezijos glūdumos filmo kūrėjai keliavo drauge su banglentininkais ir 16 mm kino juostoje užfiksavo aukščiausios klasės kinematografijos ir banglenčių sporto sintezę.
„Šangri La Griausmai” ne tik tapo kultiniu filmu kino teatro „Pasaka” repertuare, bet ir pelnė pasaulinį pripažinimą ir buvo išrinktas geriausiu 2014 metų banglenčių filmu.
Prieš filmą, nuo 22 val., Girmantas Neniškis, jau aštuntus metus organizuojantis banglenčių stovyklą „Surf Camp” ir aktyviai populiarinantis banglenčių kultūrą Lietuvoje, pristatys žiūrovams pranešimą pavadinimu „Lietuvoje bangų nėra”.

„Ironiškas pranešimo pavadinimas – ne šiaip sau. Daug kas negali patikėti, kad ir Lietuvoje galima užsiimti banglenčių sportu. Papasakosiu, kaip tai padaryti”, – sako Girmantas Neniškis.

Šeštadienį, liepos 18 d. „Kinas po žvaigždėmis” „kaitins” kitą žmogišką aistrą – į nuostabų kulinarinarijos pasaulį ves šefas Gastónas Acurio iš Peru filme „Atrandant Gastoną”.
Anot „Washington Post“, Peru sostinės Limos istorija yra skirstoma į dvi dalis: prieš Gastóną ir po Gastóno. Era prieš Gastóną buvo kupina tamsos, sutrikimo ir „kečupo“. 1994 m. Gastónui atidarius pirmąjį restoraną, niūrioji Lima pamažu, bet užtikrintai išsikovojo teisę vadintis Pietų Amerikos kulinarijos sostine.
Šis dokumentinis filmas apie šefą, laikomą tautos didvyriu, kuris pasitelkęs kulinariją ir besąlygišką tikėjimą gerais darbais, pakeitė šalį.

„Kino po žvaigdėmis “ organizatoriai primena, jog ateinant į seansą verta pasirūpinti šiltesniais drabužiais arba pledukais.

Komentarai